Jakt/Fiske
Fiskeföreningar
Fiskevård
Jaktföreningar
Viltinformation
Flugfiskespön
Skyttesimulator

©2002 Älgmark Malingsbo-Kloten

 

 

 

 

Malingsbo-Kloten

Kronofiske Malingsbo ligger i Malingsbo-Klotens naturreservat. Här finns sportfiskemöjligheter med stor variation. Hit kommer såväl nybörjare som sportfiskare.
Här fiskar du efter naturlig öring och röding i både sjöar, tjärnar och rinnande vatten. Företag och grupper bokar sin egen "hyrsjö" och väljer mellan Kroktjärn, Åstjärn och Abborrtjärnen. Här finns nio "put-and-take"-sjöar med kontinuerlig utsättning av regnbåge och öring.
Malingsbo-Kloten erbjuder Sveafiske i
ett hundratal sjöar. Här fiskar hela familjen på fiskekort efter gädda och abborre.
Information om fisket i Malingsbo-Kloten hittar du på Kloten fritid och konferans. och om hyrsjöarna på Malingsbo-Kloten Hyrfiske.
Fiska i Lumsån: Sportfiske För Morgondagen arrenderar Lumsån sedan 2 år tillbaka av Sveaskog och säljer fiskekort till ån via föreningens hemsida och Malingsbo camping.
Skinnskatteberg
Invid Skinnskatteberg fiskar du i Övre
och Nedre Vättern. Här finns också Svansjöarna och Hedströmsfiske i strömmande vatten. I Riddarhyttan flugfiskar du i stilla vatten i Ljustjärn, Tattartjärn och Norstjärn. Tjärnarna är populära fiskevatten och ligger avskilt.
Här finns bad och eldplats och fina omgivningar för en familjedag i naturen. Du åker bil ända fram. Kommunen erbjuder också sveafiske.
Information på Runes Cykel & Sport, telefon 0222-101 62.
Information om fiskekortförsäljning finns på Skinnskattebergs kommuns hemsida.
» Skinnskattebergs kommun
Ramsberg och Löa
Fiskebeståndet i Ramsbergsbygden är i huvudsak abborre, gädda och gös.
» Lindesbergs kommun
Fiske
foto: Agneta Waldenhielm